söndag 17 april 2011

Den trägne odlaren

Första riktiga sejouren på lotten är avklarad - hurra! Det kändes fint att faktiskt göra något och inte bara prata om det. Vilket är vanlig Musse och Mary-stil, mycket snack och lite hockey. Men nu, ni anar inte så mycket hockey. Och åh vad skönt det kändes att komma dit och bah "Åh så bra det här känns." Lotten ligger verkligen på ett dötrevligt område, bara pensionärer med hundar och barnfamiljer. Det var många ungar som skulle lära sig att cykla idag kan jag meddela, med blandat resultat. En hel del gråt hördes över nejden.

I alla fall, vi har vänt jord och rensat ogräs och bekantat oss lite med kajorna (Vi har en ny kompis som heter Kajobert) samt pratat med grannarna. Han bredvid verkade sådär social, han tittade på oss men besvarade inte våra hälsningar. Däremot pratade vi med ett pensionärspar med en stor, tjock, svart labrador. De hade blivit erbjudna vår lott men tagit en annan för att det var så mycket slit med allt gräs. Han tittade på lotten och på Musse som slet med att vända jord och bah "Det är nästan värt att hyra en jordfräs...". Mmmm kanske, men nu gör vi det på det hederliga sättet. Svär och sliter i tuvorna. Så att Musse riktigt får kontakt med sina småländska bondeanfäder. Men alltså, 125 kvm är ganska mycket. Och över hälften är bara gräs. Jisses. Idag har vi ägnat oss åt den delen som inte var gräs utan ogräsbevuxen åker. Planen är att röja där så att vi kan börja plantera nu i veckan. Gräset får vi ta oss an vad det lider, vi kommer ändå att kunna plantera en hel del. Den är som sagt ganska stor.

Idag hittade vi två plantor persilja, en gräslök, oregano, några hallonplantor, små söta violer samt ett par pärlhyacinter. Det hade kunnat börja sämre. Och vi har handlat frön, vi gick alldeles banans på Plantagens fröavdelning. Det här kom vi hem med:

Rädisor
Två sorters rödbetor (polkarandiga!)
Morötter
Lök
Mangold
Palsternacka (det är mitt livs rotfrukstkärlek. älskar!)
Grönkål
Bondbönor
Och massa blommor som krasse, ringblommor, cosmos och blåklint. Hajja så fint det kommer att bli.

Mary

Inga kommentarer: